Op deze pagina zijn foto's te zien en kunt u lezen hoe en waarom muziek, radio en zenders een belangrijk deel van mijn jeugd zijn geweest.

Alhoewel het DJ zijn al weer even verleden tijd is, is de liefde voor muziek nooit verdwenen. Op moment van schrijven staat er dan ook een lekker muziekje op (internet radio)...

 
  Webdesign   Vakantie   Overige foto's   Radio  
 
 

Vervolg Radio.

Radio PopularZoals op de vorige pagina, die voornamelijk gaat over Radio Noordzee Watervliet, te lezen is kruipt het bloed waar 't niet gaan kan en heb na de Noordzee periode nog even gedraaid bij Radio Popular, die ook vanuit Watervliet uitzond.

Radio Popular (opgricht door Marinus Huyssen - Middelburg NL - in 1977) is om ongeveer dezelfde reden als Radio Noordzee van Nederland richting België vertrokken. In Nederland illegaal en in België oogluikend legaal met de mogelijkheid een zendvergunning aan te vragen.

(klik op de afbeelding om een vergroting te zien).

De toch wel pittige
zendmast van Radio Popular
Foto: Jan van de Wege

Met een enorme gedrevenheid heeft een groep enthousiastelingen van Radio Popular toen één van de best beluisterde stations van Vlaanderen en Zeeland gemaakt.

Met een goed zendbereik, prachtige jingels en radio reclames (meestal top format), prima DJ's en een uitgekiend muziek-format (ik weet nog precies welk) behoorde Radio Popular toch wel tot de top radio stations van België.

We mogen hierbij niet vergeten Frank en Pol (van Frapo bv - Hooizolder) te vernoemen, want mede dankzij hun financiële steun kon er veel worden verwezenlijkt.

 

 

Mijn taak was het starten van de banden, het verzorgen van het nieuws en het presenteren van een programma.
Radio Popular draaide 24 uur per dag. 's Nachts werd gebruik gemaakt van bandrecorders die zorgden voor de non-stop muziek tot de volgende morgen.

Helaas heb ik geen opnames meer van nieuws of programma's, maar kan het nog wel zo ongeveer als de dag van gisteren herinneren.. Mocht er iemand nog opnames hebben is dat van harte welkom. MAIL!


Ook jammer is dat ik niet veel foto's heb van deze tijd. Er ontbreken dus nog erg veel foto's van DJ's... heb je er? Stuur maar door!


 

3 foto's hier boven:

Foto links: Ben de Graaf (DJ uit Vlissingen).

Foto midden: Jan van de Wege - Uitzending vanaf Middelburg tijdens een braderie (locatie Eehuis, Lange Viele) op een zeer warme zomerdag, mei 1985.

Foto recht: Jos de Rooy (DJ uit Middelburg).


Pascal

3 foto's hierboven:

Links: de in België zeer bekende Pascal zender. Deze zender leverde voor radio Popular een prima geluid en zendbereik op.

Foto rechs: De studio met daarachter de nieuwskamer, waar het nieuws van een teletekst decoder en de Belgische en Nederlandse radiozenders werd gehaald. Dit nieuws werd toen nog gewoon uitgetypt! Dat heb ik heel wat uurtjes gedaan. Een pc was er nog niet.........

Foto midden: De grote kast met metertjes was een echte beroemde/beruchte Rohde & Schwarz "Harry" zender van zo'n 500 Watt! Deze is gebruikt na de inbeslagname van de Pascal zender. De voornaamste reden was dat er nog geen zendvergunning was.

We hebben van de Rohde & Schwarz helaas niet echt lang van kunnen genieten, want dat was toch een beetje te veel van het goede... het bereik was overigens wel subliem. Met dank aan John & Sandy uit Terneuzen.

 

Radio Popular is uiteindelijk, zoals zo vele "vrije radio's" opgepakt en opgehouden te bestaan.

 

Zoals op de vorige pagina te lezen is ben Ikzelf vanaf dat moment voor een officiële baas gaan werken, eerst als taxichauffeur, later in de elektronica.

Momenteel ben ik zelfstandig ondernemer(tje) met het maken en onderhouden van websites: zie de pagina Webdesign

 

 


 

Terug naar Radio Noordzee

Terug naar het intro